Toate articolele

Cele mai înalte distincții pentru Crama Gîrboiu la Mundus Vini 2021!

Cele mai bune vinuri Românești, de la Crama Gîrboiu!

Cele mai înalte distincții “Best of Show Romania Red” și “Best of Show Romania White” la competiția Internațională de vinuri Mundus Vini 2021!

Patru vinuri produse de Crama Gîrboiu printre cele mai bune vinuri românești. Acestea au fost răsplătite cu medalii de aur și argint la competiția Grand International Wine Award Mundus Vini 2021. La competiția aflată deja la a 28-a ediție au fost înscrise peste 7.300 de vinuri din 39 de țări producătoare din lume. Probele au fost degustate pe parcursul a 20 de zile de un panel de experți. In urma baremelor de punctaj au stabilit care sunt vinurile vedetă ale anului 2021.

Cel mai bun vin rosu Romanesc

“Cel mai bun vin roșu Românesc” pentru Constantin Premium Red Blend 

Creat într-o ediție limitată de doar 8000 de sticle, vinul Constantin 2016 a primit totodată și distincția specială “Best of Show Romania Red“. Acesta  a fost declarat “Cel mai bun vin roșu” din categoria sa. Este a treia medalie de AUR internațională pentru Constantin Premium Red Blend 2016. Deține aurul la Berliner Wein Trophy 2020 și argintul de la Concours Moundial de Bruxelles 2020.

“Ne bucurăm că munca noastră este răsplătită în fiecare an prin aceste premii, care ne dau motivație și încredere că suntem pe drumul cel bun. Ne dorim să le oferim clienților noștri un vin de cea mai bună calitate. Premiul vine ca o confirmare pentru noi” Livia Gîrboiu, directorul executiv al Cramei Gîrboiu.

Bacanta Chardonnay, cel mai bun vin alb romanesc

“Cel mai bun vin alb Românesc” pentru Bacanta Chardonnay Barrique 2015, un vin de colectie

Premiul Special “Best of Show Romania White” a fost acordat vinului de colecție al Cramei Gîrboiu, Bacanta Chardonnay Barrique 2015. Vinul de vinotecă are în palmares numeroase medalii internaționale. Amintim două medalii de aur cucerite la Mundus Vini 2017 și Berliner Wein Trophy 2017. “Ne încântă cât de bine se maturează vinurile noastre albe la sticlă. Acestea evoluează în timp, devenind tot mai complexe. Vom continua să ne perfecționăm în această zonă” Livia Gîrboiu.

Opt medalii pentru vinurile Cramei Girboiu

Crama Gîrboiu a mai fost răsplătită la ediția Mundus Vini 2021 cu medalii de AUR pentru Bacanta Merlot Barrique 2016, Bacanta Sauvignon Blanc Fume 2019, Bacanta Șarba Special Edition 2020 si Epicentrum Șarba&Plăvaie 2020. Medalii de argint au câștigat vinurile Bacanta Șarba Barrique 2019, singura Șarbă Barrique din România realizată printr-o metodă aparte. Vinul a fost fermentat și maturat Sur Lie (pe drojdie) în butoaie noi de stejar franțuzesc. Și Epicentrum Aligote&Muscat Ottonel 2020, un vin deja clasic în portofoliul nostru.

Avem trei variante de vinuri obținute din soiul autohton Șarba, toate premiate la Mundus VINI 2021. O dovadă că soiurile românești au potențial atunci când sunt realizate cu pasiune. Este cunoscută determinarea Familiei Gîrboiu de a realiza cele mai bune vinuri din soiul local Șarba.

Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2020

Amintim Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2020 și un loc bine meritat în Topul Revelațiilor Mondiale cu Rezerva Familiei Sauvignon Blanc 2009 DOC, un vin de vinotecă produs într-o ediție super limitată de doar 300 de sticle. De menționat sunt și vinurile Bacanta Chardonnay 2017 și Epicentrum Aligote& Muscat Ottonel 2017 (aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018). Bacanta Chardonnay a fost cel mai premiat vin alb din România în 2017 (aur la Mundus Vini Germania, aur la Berliner Wine Trophy, argint la Concours Mondial de Bruxelles, bronz la Decanter). Epicentrum Aligote și Muscat Ottonel 2012 a fost declarat cel mai bun vin alb din România în 2013 la Mundus Vini Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *