Concours Mondial de Bruxelles 2021 – Comunicat de Presa

1 iulie 2021

Concours Mondial de Bruxelles 2021 – Comunicat de Presa

1 iulie 2021

Crama Gîrboiu, singura crama vranceana medaliata la Concours Mondial de Bruxelles

Șapte vinuri produse de Crama Gîrboiu au primit medalii la cel mai faimos concurs internațional dedicat vinului, Concours Mondial de Bruxelles, aflat deja la a 28-a editie. Un numar de 300 jurați au degustat timp de 9 zile peste 10.000 de probe, iar două semnate de Crama Gîrboiu au primit medalia de aur, iar alte 5 medalia de argint.

Aur pentru Constantin si Bacanta Merlot

Astfel, vinurile Constantin Premium Red Blend 2016 DOC Cotesti și Bacanta Merlot Barrique 2016 DOC Cotești, ambele produse de crama vrânceană, au primit aurul la competiția organizată în acest an laLuxemburg. Nu este prima recunoaștere internațională majoră pentru cele două vinuri de la Crama Gîrboiu. Ambele au câștigat aurul și la Berliner Wein Trophy. La Mundus Vini 2021 Constantin Premium Red Blend a fost desemnat „Best Show Romania Red”.

„Fiecare medalie reprezintă pentru noi o recunoaștere a eforturilor pe care noi, cei de la Crama Gîrboiu, le facem în fiecare zi pentru a obține un vin de cea mai înaltă calitate. Ne bucurăm și reprezentăm vinul românesc cu mândrie la fiecare competiție internațională. Dar și mai important este faptul că reușim în fiecare an să punem Vrancea pe harta mondială a vinurilor de renume”, a spus Livia Gîrboiu, directorul executiv al Cramei Gîrboiu.

Cinci Medalii de Argint la Concours Mondial de Bruxelles

Cinci vinuri tot de la crama din Cotești au primit medalia de argint la prestigiosul concurs mondial, care a avut înscrise vinuri din 46 de țări. Astfel, Bacanta Sauvignon Blanc 2019, Tectonic Fume Blanc 2019, Tectonic Fetească Neagră 2018, Bacanta Sauvignon Blanc 2017 și Livia Rose 2019 au luat a doua cea mai strălucitoare medalie la Concours Mondial de Bruxelles.

Crama Gîrboiu este o afacere de familie înfiinţată în anul 2005, iar podgoriile se află în arealul viticol Coteşti, din judeţul Vrancea. Zona este caracterizată prin condiţii climatice favorabile şi un sol bogat în minerale, unic în sud-estul României. În ultimul deceniu, crama a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale, devenind una dintre cele mai apreciate din ţară. În acest moment, vinurile de la Crama Gîrboiu provin din cultivarea a aproximativ 170 de hectare de viță de vie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *