Cramă

Cramă
Procesare
Zona de procesare a strugurilor a fost modernizata in asa fel incat actiunea umana asupra mustului sa fie minima.

Maceratoarele, fermentatoarele cat si cinci prese Willmes ne ajuta sa facem o clasificare riguroasa a musturilor noastre. Vinurile fermenteaza la temperatura controlata in cisterne de inox, sunt clarificate in mod natural si pregatite pentru maturare sau imbuteliere, in functie de destinatie.
Maceratoarele, fermentatoarele cat si cinci prese Willmes ne ajuta sa facem o clasificare riguroasa a musturilor noastre. Vinurile fermenteaza la temperatura controlata in cisterne de inox, sunt clarificate in mod natural si pregatite pentru maturare sau imbuteliere, in functie de destinatie.
Maturare
Vinurile rosii premium se bucura de maturare doar in butoaie de stejar frantuzesc de la top producatori ca Seguin Moreau, Taransaud sau Kadar.

Acest proces dureaza de la 6 luni pana la 2 ani in functie de rezultatorul dorit. Atat temperatura cat si umiditatea sunt controlate riguros. Vinurile albe sunt fermentate si maturate “Sur Lie”, intre 6 si 8 luni cu batonaj zilnic pentru a adauga complexitate dar si arome fine de vanilie.
Acest proces dureaza de la 6 luni pana la 2 ani in functie de rezultatorul dorit. Atat temperatura cat si umiditatea sunt controlate riguros. Vinurile albe sunt fermentate si maturate “Sur Lie”, intre 6 si 8 luni cu batonaj zilnic pentru a adauga complexitate dar si arome fine de vanilie.
Maturare în sticlă - Vinuri de Colecție
Maturare în sticlă
Vinuri de Colecție

Beciurile de la Dumbraveni ne ofera conditii optime de temperatura si umiditate pentru a supune, cele mai bune vinuri din ani de exceptie, unui amplu proces de maturare in sticla. Astfel, vinurile noastre dezvolta, in timp, arome tertiare fine care dau un plus de caracter.
Beciurile de la Dumbraveni ne ofera conditii optime de temperatura si umiditate pentru a supune, cele mai bune vinuri din ani de exceptie, unui amplu proces de maturare in sticla. Astfel, vinurile noastre dezvolta, in timp, arome tertiare fine care dau un plus de caracter.
Spumantizare
Din dorinta de a controla calitatea si mai riguros, in anul 2020 s-a achizitionat intreg procesul de spumantizare metoda Charmat

Acesta include autoclave (cisterne cu manda dubla pentru a doua fermentare), sistem de racire propriu, filtru tangential cat si linie de imbuteliere izobarica. Astfel, Cuartz-ul devine primul spumant romanesc realizat 100% la crama, in arealul viticol Cotesti.
Acesta include autoclave (cisterne cu manda dubla pentru a doua fermentare), sistem de racire propriu, filtru tangential cat si linie de imbuteliere izobarica. Astfel, Cuartz-ul devine primul spumant romanesc realizat 100% la crama, in arealul viticol Cotesti.