50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE SAU PARTICIPA LA ROATA VINULUI

Podgorie

D.O.C. COTESTI

Un terroir de exceptie

In perimetrul celor aproximativ 180 de hectare de vie ale Cramei Girboiu, impartite in parcele individuale mai mici, se afla cele mai bune plantatii: podgoria Dumbraveni si podgoria Cirligele.

Podgoria Cotesti este amplasata in sectorul sudic al piemontului vrancean din estul Subcarpatilor, in continuarea podgoriilor Panciu si Odobesti, impreuna cu care formează cunoscutele "podgorii vrancene".

Podgoria Dumbraveni

Unicitate si Caracter

Plantatiile de vita de vie au un model de plantare de 2,3 x 1 m, ceea ce inseamna un total de 4347 plante la hectar, cu un randament mediu de 1,5 pana la 2,5 kg de struguri per planta.

Inovatiile privind tehnicile de taiere si selectia strugurilor au fost intotdeauna menite sa obtina struguri de cea mai buna calitate. In acest terroir unic, soiurile sunt capabile sa-si exprime pe deplin propriile personalitati distinctive si sa reflecte caracteristicile zonei.

SUPRAFATA CULTIVATA 105,32 hectare:

• 73,59 hectare plantate cu soiuri albe: Sarba, Plavaie, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Gewurztraminer

• 31,73 hectare plantate cu soiuri rosii: Feteasca Neagra, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc

Relief

Areal Viticol Protejat

Teritoriul comunei Dumbraveni apartine zonei de Glacis Subcarpatic si corespunde in mare cu alineamentul drumului european E 85, la nord de Valea Ramnei. Arealul viticol are altitudini cuprinse intre 150 si 200 m, rezultand o panta generală mai mică de 10% cu orientare spre est. Vaile care ne încadrează domeniul ne protejează de posibile acumulari de grindina, vita de vie fiind protejata de intemperii in mod natural.

Sol

Imbogatit cu Nutrienti

Teritoriul comunei Dumbrăveni aparține unui domeniu geologic tânăr și fertil unde se produc procese tectonice active. Principalul tip de sol existent în perimetrul Dumbrăveni este US 20 = preluvosol mezostagnic, lutoargilos, un sol bogat în nutrienți și cu capacitatea de a reține apa în sezonul secetos de vară.

Clima

Cadru Natural Exceptional

Clima are propriile sale particularitati, imbratisand vaile si dealurile care se intind de la Dumbraveni la Cirligele. Teritoriul judetului Vrancea are o climă Temperat Continentală blândă cu o temperatură medie de 9.6°C. Aceasta reprezinta un cadru natural exceptional si acest microclimat caracterizeaza pe deplin vinurile Cramei Girboiu.

Podgoria Cirligele

Respectul fata de natura

Filosofia noastră este respectul fata de natura si in acest sens am luat masuri sustenabile precum: eliminarea ingrasamantului chimic, folosirea doar a substantelor non evazive de stropit cat si actiuni de normare pentru controlul riguros al calitatii. Principiile abordarii cramei asupra vinificatiei au fost si raman: Sustenabilitatea in ceea ce priveste practicile de gestionare a podgoriilor, transparenta produsului final prin intelegerea proceselor de productie si respectul fata de natura.

Suprafata cultivatA: 78,6 hectare

• 43,8 hectare soiuri albe: Feteasca Alba, Galbena de Odobesti, Sauvignon Blanc

• 34,8 hectare soiuri rosii: Busuioaca de Bohotin, Feteasca Neagra, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot

Relief

Areal Viticol Protejat

Podgoria Cirligele beneficiaza de o pozitionare unica la intrepatrunderea dintre Subcarpatii de Curbura si Silvostepa Campiei Romane cu influente majore. Plantatia este pozitionata intre Culmea Deleanu si Campia Rimnicului mai exact pe Gracisul Rimnicului cu o altitudine care variaza de la 170 m la vest pana la 110 m la est.

Sol

Bogat in calcar

In arealul viticol Cirligele solul poate fi grupat in Cernoziomuri cambice rendzinice, inclusiv rendzinice-litice (lutonisipoase, lutoargiloase) in partea de nord si nord-vest, soluri Aluviale (inclusiv protosoluri aluviale) in partea de sud si Cernoziomuri Cambice la Est. Solul este îmbogățit cu un amestec de piatră și nisip cu un PH neutru favorabil creșterii și dezvoltării viței de vie in cele mai optime conditii.

Clima

Caracteristici Unice

Cantitatea medie de precipitații multianuală este de 573.2 mm, cu maximum de precipitații în lunile mai, iunie și iulie. Fluctuatiile considerabile de temperatura intre noapte si zi confera strugurilor caracteristici unicesi o aciditate unica specifica zonei Cotesti.

Următoarea Pagină