Un terroir de exceptie
In perimetrul celor aproximativ 180 de hectare de vie ale Cramei Girboiu, impartite in parcele individuale mai mici, se afla cele mai bune plantatii: podgoria Dumbraveni si podgoria Cirligele.
Podgoria Cotesti este amplasata in sectorul sudic al piemontului vrancean din estul Subcarpatilor, in continuarea podgoriilor Panciu si Odobesti, impreuna cu care formează cunoscutele "podgorii vrancene".
Unicitate si Caracter
Plantatiile de vita de vie au un model de plantare de 2,3 x 1 m, ceea ce inseamna un total de 4347 plante la hectar, cu un randament mediu de 1,5 pana la 2,5 kg de struguri per planta.
Inovatiile privind tehnicile de taiere si selectia strugurilor au fost intotdeauna menite sa obtina struguri de cea mai buna calitate. In acest terroir unic, soiurile sunt capabile sa-si exprime pe deplin propriile personalitati distinctive si sa reflecte caracteristicile zonei.
• 73,59 hectare plantate cu soiuri albe: Sarba, Plavaie, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Gewurztraminer
• 31,73 hectare plantate cu soiuri rosii: Feteasca Neagra, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Teritoriul comunei Dumbraveni apartine zonei de Glacis Subcarpatic si corespunde in mare cu alineamentul drumului european E 85, la nord de Valea Ramnei. Arealul viticol are altitudini cuprinse intre 150 si 200 m, rezultand o panta generală mai mică de 10% cu orientare spre est. Vaile care ne încadrează domeniul ne protejează de posibile acumulari de grindina, vita de vie fiind protejata de intemperii in mod natural.
Clima are propriile sale particularitati, imbratisand vaile si dealurile care se intind de la Dumbraveni la Cirligele. Teritoriul judetului Vrancea are o climă Temperat Continentală blândă cu o temperatură medie de 9.6°C. Aceasta reprezinta un cadru natural exceptional si acest microclimat caracterizeaza pe deplin vinurile Cramei Girboiu.
Respectul fata de natura
Filosofia noastră este respectul fata de natura si in acest sens am luat masuri sustenabile precum: eliminarea ingrasamantului chimic, folosirea doar a substantelor non evazive de stropit cat si actiuni de normare pentru controlul riguros al calitatii.
Principiile abordarii cramei asupra vinificatiei au fost si raman: Sustenabilitatea in ceea ce priveste practicile de gestionare a podgoriilor, transparenta produsului final prin intelegerea proceselor de productie si respectul fata de natura.
• 43,8 hectare soiuri albe: Feteasca Alba, Galbena de Odobesti, Sauvignon Blanc
• 34,8 hectare soiuri rosii: Busuioaca de Bohotin, Feteasca Neagra, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot
Developed by Divas © 2024 Crama Gîrboiu. All rights reserved
Inscrie-te si castiga pe loc unul dintre cele 30.000 de vouchere la Roata Vinului