Despre noi

GRAMA GIRBOIU

DESPRE CRAMA

Crama Gîrboiu este o afacere de familie cu capital 100% românesc înființată în anul 2005. Totul a pornit de la pasiunea și viziunea fondatorului Gîrboiu Constantin care a identificat și a creditat potențialul zonei dar și al pieței într-un domeniu aproape neexploatat la vremea respectivă, la nivel național. În timp, eforturile și încrederea de la început s-au concretizat într-un brand de familie valoros, respectiv Crama Gîrboiu.
Situată în Podgoria Coteşti, judeţul Vrancea, Crama Gîrboiu deţine in jur de 200 ha în arealele viticole de la Coteşti şi Dumbrăveni cu o suprafață de aproximativ 140 ha viță de vie tânără, replantată. Investiţiile începute în anul 2005 s-au derulat prin programele SAPARD și APIA şi au fost în jur de 6 milioane de euro, dând un suflu nou, european, viticulturii locale. Fosta cramă a boierului Zamfirescu, modernizată de familia Gîrboiu, respectă toate standardele lumii bune a vinurilor: cisterne de inox, micro-vinificație pentru obținerea vinurilor roșii premium, temperatură controlată, rezervoare pentru spumantizare sub presiune (metoda Charmat), fermentare/maturare în baricuri de stejar franțuzesc, american și unguresc, linie de îmbuteliere izobarică automată Bertolaso.
Anul 2020 este definit de investiții în sectorul turismului enologic, cu realizarea unei Săli moderne de Degustare și a unui magazin de comercializare a vinurilor sub brand-ul Crama Gîrboiu. Întreg conceptul are menirea de a pune Vrancea pe harta enoturismului național, prin realizarea de circuite și degustări specializate.
GRAMA GIRBOIU

MISIUNEA NOASTRA

De când a fost înființată crama, familia Gîrboiu gestionează toate sectoarele companiei împreună cu o echipă de experți. Cu o îmbunătățire recentă a sectorului de Vânzări, Marketing și Comunicare, echipa noastră tinde în continuare să creeze vinuri de calitate superioară.
Crama Gîrboiu dorește să producă și să ofere consumatorilor cele mai bune vinuri, renumite prin unicitatea locului și prin soiurile cultivate ale binecunoscutei podgorii de la Coteşti, precum şi de tradiția recunoscută de sute de ani de fabricare a vinului bun.
Familie, calitate, transparență, tradiție și curaj sunt principiile și valorile din spatele brand-ului Crama Gîrboiu!
Recenzii din partea clientilor

“Sunt de apreciat pentru măcar 2 dintre cele 15-16 soiuri românești care există pe piață. Șarba și Plăvaia de la Crama Gîrboiu trebuie încercate neapărat și pe urmă mai vorbim .”

Daniel Botea
Daniel Botea

“Recomand tuturor un tur al cramei, acompaniat de o degustare a vinurilor medaliate internațional. A fost o experienta superba!”

Razvan Calcan
Razvan Calcan

“Un producator de vin serios, care a crescut de la an la an!
In acest moment, produce cele mai bune vinuri din judetul Vrancea!
Felicitari!”

Florin Chitu
Florin Chitu

ECHIPA NOASTRA

Giovanni Menotti
Giovanni Menotti
Consultant Oenologic
Tiberiu Copilu
Tiberiu Copilu
Manager Domeniu