Conceputa pentru a proteja tipicitatea strugurilor, crama foloseste tehnologie de ultima generatie, rezultatul cercetarii si inovatiei. Credem ca am imbinat cu succes principiile traditionale de obtinere a vinurilor cu noile descoperiri in domeniu si ramanem deschisi unei simbioze organice intre nou si vechi.
Organizarea are la bază un ciclu tehnologic închis de producere, începând de la cultivarea strugurilor pe propriile plantații, prelucrarea, obținerea vinurilor de calitate cu păstrarea lor până la îmbuteliere și comercializarea pe piață. În decursul anilor au fost accesate programe structurale SAPARD, FEADR și APIA în valoare de 9 milioane de euro.
Vinuri rosii de calitate premium
Recent s-a achiziționat o linie de microvinificație pentru obținerea vinurilor in editii limitate. Strugurii rosii atent selectionati sunt desciorchinati si supusi unui proces de selectie manuala a bobitelor. Fermentarea alcoolica are loc in vinificatoare de mica capacitate, la temperatura scazuta pentru a permite extragerea lenta a aromelor, pigmentilor si taninurilor.
Metoda “Appassimento”
Cei mai frumoși și sănătoși struguri sunt supuși unui proces de deshidratare în lădițe speciale care permit stafidirea în mod natural. Această metodă este folosită de sute de ani în zona Valpolicella, Italia pentru a obține vinuri concentrate de genul Amarone sau Passito. La Crama Gîrboiu am experimentat atât pe soiuri roșii ca Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Shiraz cât și pe soiul local Șarba pentru a obține un vin alb de desert.
Metoda “Charmat”, calea spre efervescenta
Metoda Charmat presupune o refermentare a vinului bază în tancuri închise etanș, metodă prin care drojdiile selecționate trasformă zahărul în alcool prin eliberarea de CO2. Astfel vinul spumant obținut în mod natural, atinge o presiune de peste 5 bari cu un perlaj fin și o aromă proaspătă și fructată. La Crama Girboiu, linia tehnologica de producere a vinurilor spumante cuprinde 6 autoclave, in completare venind linia de imbuteliere izobarica.
Fermentare Sur Lie si invechire
Vinurile roșii premium se bucură de maturare doar în butoaie de stejar franțuzesc de la top producători precum: Baron, Seguin Moreau, Taransaud sau Kadar. Acest proces durează de la 6 luni până la 2 ani în funcție de rezultatul dorit. Intregul proces se desfasoara sub atenta supraveghere a enologului. Vinurile albe premium sunt fermentate și maturate “Sur Lie” între 6 și 10 luni cu batonaj zilnic pentru a adăuga complexitate dar și arome fine de vanilie.
Editii limitate din Rezerva Familiei
Beciurile de la Dumbraveni ne ofera in mod natural conditii optime de temperatura si umiditate pentru a supune cele mai bune vinuri din ani de exceptie unui amplu proces de maturare in sticla. Astfel, vinurile noastre dezvolta, in timp, arome tertiare fine care dau un plus de caracter.
Beciurile reprezinta singura zona din fosta crama care a fost pastrata si reabilitata. Destinatia acestora in trecut a fost pastrarea vinurilor vrac si constau in foste cisterne cu faianta de sticla, unice prin design. Acum zona este una cu prestigiu, si mai ales parte din istoria cramei noastre.
a inceput
BLACK FRIDAY
Bucura-te de reduceri de pana la 50% in magazinul online si profita acum de cele mai bune preturi din an!
reducerile dispar in
Campania Black Friday este valabila 72 de ore incepand din 8 Noiembrie 2024, in limita stocului disponibil