50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Incepem anul 2022 doar cu vinuri Medaliate de la Crama Girboiu

1 martie 2022

 

Crama Gîrboiu, printre cele mai medaliate vinuri românești la Mundus Vini 2022.

Șase vinuri produse de Crama Gîrboiu au primit medalii la unul din cele mai perstigioase concursuriinternaționale dedicate vinului, Mundus Vini. Aflat deja la a 30-a editie, pentru sesiunea de primăvară au participat un număr de 266 jurați, din 47 de țări. Aceștia au degustat timp de 7 zile peste 7.500 de probe, iar șase semnate de Crama Gîrboiu au primit cinci medalii de aur și o medalie de argint.

Astfel, vinurile Constantin Premium Red Blend 2017 DOC Cotești, Petite Helena Premium White Blend 2019 DOC Cotești, Rezerva Familiei Sauvignon Blanc 2009 IG, Bacanta Chardonnay 2020 DOC Cotești, Bacanta Merlot Barrique 2017 DOC Cotești, toate produse de crama vrânceană, au primit aurul la competiția organizată în acest an în Germania.

Nu este prima recunoaștere internațională majoră pentru vinurile Cramei Gîrboiu. Amintim câteva din realizările anilor trecuți: „Best Show Romania Red” cu vinul Constantin Premium Red blend 2016 si „Best Show Romania White” cu Bacanta Chardonnay Barrique 2015 la MUNDUS VINI 2021. Aur pentru Bacanta Merlot Barrique la Mundus Vini 2021, Berliner Wein Trophy 2021 și Concours Mondial de Bruxelles 2021. Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles a fost singura mare distincție obținută în anul 2020 de un vin românesc, de colecție, respectiv Rezerva Familiei Sauvignon Blanc 2009 DOC.

Argintul, de această dată, a fost adjudecat de Bacanta Syrah Barrique 2018 DOC Cotești. Vinul roșu premium încă se maturează încă în beciurile de la Dumbrăveni. Crama Gîrboiu este singura din Moldova care deține, in plantație, soiul francez Syrah. Vinul urmează sa fie lansat când își atinge potențialul.

Crama Gîrboiu, recunoaștere internațională an de an

„Fiecare medalie reprezintă pentru noi o recunoaștere a eforturilor pe care noi, cei de la Crama Gîrboiu, le facem în fiecare an pentru a obține un vin de cea mai înaltă calitate. Investițiile din ultimii ani în tehnologie, plantațiile de viță de vie cât și în specialiști și-au spus cuvântul. Ne bucurăm și reprezentăm vinul românesc cu mândrie la fiecare competiție internațională. Dar și mai important este faptul că reușim în fiecare an să punem Vrancea pe harta mondială a vinurilor de renume”, a spus Livia Gîrboiu, directorul executiv al Cramei Gîrboiu.

Crama Gîrboiu este o afacere de familie înfiinţată în anul 2005. Podgoriile se află în arealul viticol Coteşti, din judeţul Vrancea, zonă caracterizată prin condiţii climatice favorabile şi un sol bogat în minerale, unic în sud-estul României. În ultimul deceniu, crama a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale, devenind una dintre cele mai apreciate din ţară. În acest moment, vinurile de la Crama Gîrboiu provin din cultivarea a aproximativ 170 de hectare de viță de vie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *