50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Masa de Paște și vinurile românești. Află care sunt cele mai recomandate alegeri.

20 aprilie 2021

[vc_row][vc_column][vc_column_text]În apropierea sărbătorilor, ne zboară gândul la masa de Paște în familie, la mâncare tradițională și vinuri bune. Vinurile Cramei Gîrboiu sunt nelipsite de la orice ocazie și sunt mereu savurate cu plăcere de toată lumea. Cu toate acestea, știm oare să alegem vinurile potrivite fiecărui tip de mancare? Știm oare ce vinuri cadou să cumpărăm pentru gazdele care ne așteaptă nerăbdătoare?

Vinul de la masa de Paște este foarte important

Așa cum selectăm vinul perfect pentru ocazie, așa trebuie să ne gândim și la mâncarea pe care o servim. Trebuie să alegem un vin special care pune în valoare preparatele. Fie că suntem gazde sau invitați, vinul ales dă tonul momentelor de bine și completează întreaga masă în familie.

Pentru masa de Paște, ne putem orienta totuși către unele reguli nescrise pentru vinuri și asocierea acestora cu bucate tradiționale precum: friptura de miel, cozonacul, pasca și alte mâncăruri regăsite la mesele românești.

Asadar, ce vinuri bem la masa de Paște?

Ciocnim ouă roșii și pahare de vin

  • Vinurile tradiționale românești au prioritate. 

Tradiţia, la români, este să începem masa de Paște cu ciocnirea ouălor roșii. Continuăm cu drob, brânzeturi, legume de sezon – aperitive pe care le asociem cu vinuri albe seci sau demiseci. Ce poate fi mai potrivit ca o Şarbă sau o Plăvaie pentru a completa masa de Paște?

Aceste vinuri seci cu arome florale discrete și gust revigorant deschid apetitul pentru următoarele preparate din carne. Mai mult de atat, reprezintă un vin cadou deosebit.

Vinul demisec alb precum Tămâioasa Românească spre exemplu, se numără și el printre preferințe. 

Friptura de miel și vinul roșu

  • Vă recomandăm combinaţii clasice între vin și mâncare.

Friptura de miel cere, fără doar și poate, un vin roșu, care complimentează gustul specific al cărnii de miel și temperează aromele prin aciditatea vinului. Un vin pe care noi îl recomandăm este Feteasca Neagră (gama Bacanta, gama Livia) care se pretează de minune acestui fel principal. Tot potrivite acestui soi sunt și sarmalele, spre deliciul gurmanzilor – motiv pentru care Feteasca Neagră devine un vin principal al sărbătorii pascale. 

La desert, ne răsfățăm cu rosé 

  • Un vin rosé se potrivește întotdeauna la desert.

Mult-așteptatul cozonac cu nucă sau pasca de Paște reprezintă finalul ideal unui ospăț adevărat. Deoarece vorbim despre desert, ne putem orienta către vinuri cu aciditate scăzută. Se potrivesc și cele fructate, dulci, ba chiar spumante.

Noi recomandăm vinurile rosé din gama Tectonic sau Bacanta pentru aromele primare de fructe de pădure și prospețimea pe care acestea o oferă. 

Vinul spumant reprezintă o alegere bună iar Cuartz Rosé Brut-ul de la Crama Gîrboiu uimește printr-un post-gust curat și savuros cu inflexiuni de coacăze negre. Acesta este perfect pentru desert!

Sperăm ca sfaturile noastre să va fie de folos și să vă ajute în alegerea vinului potrivit.

Vă dorim mese îmbelșugate![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *