50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Vinul Rosé, probabil cel mai versatil vin al Cramei Gîrboiu

8 iulie 2021

Vinul Rosé – Origini, istoric și producție

Mulți cunoscători spun că vinul rosé este doar o completare a spațiului gol dintre vinul roșu și cel alb. Noi credem că vinul rosé are o personalitate puternică și este unul dintre cele mai versatile vinuri.

Povestea fiecărei sticle de vin rosé începe cu recoltarea şi sortarea strugurilor. Fructele desprinse de pe ciorchine, cu ajutorul presei, sunt transformate în must. Odată ce mustul capătă culoarea dorită, cojile de struguri roșii, responsabile cu pigmentarea, sunt îndepărtate. Nu este niciun secret: vinificatorul are control complet asupra acestei etape. Perioada în care mustul rămâne în contact cu cojile de struguri roşii putând varia de la două ore, pentru o nuanţă foarte deschisă, până la 20 de ore, în cazul vinurilor mai închise la culoare. Cu cât mustul stă mai mult în amestecul cu cojile de struguri roșii, cu atât culoarea vinului se intensifică.

Spre deosebire de vinurile roșii pentru care pielița strugurilor fermentează săptămâni întregi, vinurile rosé sunt doar pătate cu pielița strugurilor roșii, timp de câteva ore. Când alegi un vin rosé bun este important să te uiți la ce soi de struguri roșii a fost folosit pentru producerea lui. Acest lucru îți oferă indicii clare legate de gust și aromă.

Cele mai întâlnite arome ale unui vin rosé sunt de fructe, de flori, citrice sau pepene. Acestora li se adaugă note plăcute de plante verzi, proaspete, sau note crocante de țelină și rubarbă. Bineînțeles, în funcţie de tipul de struguri pe care îl alegeți, rosé-ul poate căpăta o varietate bogată de savori.

Vinul Rosé de la Crama Gîrboiu – Alegerea perfectă pentru o zi de vară incendiară

Indiferent de alegerea făcută, rosé-urile cramei noastre, Livia, Bacanta, Epicentrum, Tectonic sau Varancha, sunt potrivite pentru lunile călduroase de vară și pentru petrecerile în aer liber. Proaspete și revigorante, sunt ideale atunci când sunt servite reci într-un pahar de vin alb sau unul de șampanie.

vinul rosé

Am putea spune că rosé-urile sunt cele mai versatile vinuri, fiind extrem de ușor de asociat culinar, mai ales în perioada estivală. Răcoritoare și irezistibile, pot fi consumate alături de un prânz ușor, pe terasă, cât și la cină, în restaurantul favorit.

Vinul Rosé – Asociere culinară

Vă recomandăm să nu asociați vinul rosé cu alimente care îi vor acapara aroma delicată. Evitați cărnurile roșii, grase, untul, sosurile grele, ouăle și preparatele condimentate puternic. Dacă vorbim de un vin sec sau demisec, atunci carnea albă, peștele sau fructele de mare se potrivesc de minune. De asemenea, pastele și pizza nu sunt o alegere greșită atunci când consumați un pahar de rosé. Linguinele cu midii, ulei de măsline și usturoi sunt probabil combinația noastră favorită, dar și pastele umplute, cum ar fi cannelloni cu legume sau ravioli cu ricotta se potrivesc de minune. În general, vinul rosé poate fi asociat cu o serie variată de preparate pe bază de fructe de mare (homar, crab, creveți, scoici ș.a.)

vinul rosé - asociere culinara
vinul rosé – asociere culinara

Salatele de vară sunt, de asemenea, o opțiune excelentă atunci când vă doriți ceva ușor și sărac în calorii. Alegeți legumele și fructele bogate în apă cum ar fi salata iceberg, brânzeturile light (cea de capră este excelentă), clementinele, boabele de rodie, pepenele verde, merele sau căpșunile.

În cazul în care preferați un demidulce, puteți comanda aperitive, preparate din carne cu note dulci, caramelizate sau desert.

Știm bine cât de greu este să ne decidem unanim atunci când alegem vinul la restaurant. De prea puține ori toată lumea de la masă va fi de acord să comande același lucru, așa că este necesar ca sortimentul ales să se potrivească cu preparatele culinare din meniu. Experiența noastră ne-a învățat că rosé-ul este, probabil, una dintre cele mai bune variante. Aromat și versatil, se potrivește atât bărbaților, cât și femeilor, și poate fi asociat cu o gamă variată de alimente. În concluzie, vă recomandăm să decideți înțelept și să vă bucurați de aromele vinului preferat, indiferent de care ar fi acesta, pe tot parcursul verii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OFERTA LIMITATA

-20%

COD: PASTE20

In luna aprilie te bucuri de o reducere exclusiva la toata gama de vinuri rosii

Campania este valabila in perioada  1 – 30 Aprilie 2024 in limita stocului disponibil