50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Despre vinuri bune și barrique

16 martie 2021

[vc_row][vc_column][vc_column_text]În cercul cunoscătorilor de vinuri bune auzim des termenul “barrique”. Deși pentru o parte din consumatori nu mai există secrete în privința acestui termen, pentru mulți, acesta rămâne un mister. Primim întrebări precum: “Ce este barrique?”, “Este un vin barrique un vin gustos?” și “Care este diferența dintre un vin clasic și un vin barrique?”

Întrebări pertinente iar pentru a răspunde la ele, trebuie să înțelegem mai întâi ce înseamnă barrique

Termenul provine din limba franceză și desemnează un butoi de lemn de stejar în care se transportau vinurile în regiunea viticolă Bordeaux. Dacă în 1866 scopul barrique-ului era de transport, astăzi aceste butoaie de 225 litri se folosesc peste tot în lume datorită gustului specific obținut în urma interacțiunii dintre vin și lemnul de stejar. De obicei, el se folosește pentru vin roșu dar există producători care îl folosesc și pentru vin alb.

De ce este special un astfel de vin?
vinuri barrique
vinuri barrique

Păstrarea vinurilor în aceste butoaie, le oferă acestora un gust aparte, savuros și special datorită lemnului de stejar. Vorbim aici despre culoare, gust și caracter puternic. Se folosește în mod exclusiv stejar deoarece duritatea și densitatea acestui lemn sunt ideale pentru a produce vinuri speciale. 

Vinurile păstrate astfel sunt într-adevăr vinuri scumpe. Prețul se justifică prin gustul aromat obținut și care face dintr-un vin roșu obișnuit, un vin roșu de calitate excepțională. Acest tip de producție a luat amploare în lumea vinurilor datorită criticului american de vinuri Robert Parker. Acesta preferă vinuri cu un procent ridicat de alcool și aromă bogată, ceea ce a trezit interes pe plan global.

La Crama Gîrboiu, vedeta vinului barrique este CONSTANTIN Premium Red Blend – un vin roșu cu arome de zmeură, prune, coacaze negre și cireșe. CONSTANTIN este maturat în butoaie noi de stejar franțuzesc pentru o densitate și complexitate a gustului. Savuraţi-l la ocazii speciale și bucurați-vă de note echilibrate, puternice și elegante.  

Printre vinurile Cramei Gîrboiu din aceasta categorie,  amintim și Feteasca Neagră de la Tectonic, Merlot Barrique de la Bacanta și chiar Şarba Barrique – un vin alb din aceeași gamă

Vă recomandăm să le încercați pe toate și să descoperiți vinuri premium și experiențe gustative noi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *