50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Vinuri bune anul are! In 2022, vă propunem să descoperiţi gustul vinului românesc.

15 ianuarie 2022

Din moment ce sărbătorim ultima zi din an cu vinuri bune, este de așteptat să începem noul an tot cu vinuri bune. Iar pentru un deliciu de neuitat, vă recomandăm să vă bucurați de vinuri românești.

Pentru Crama Gîrboiu, vinul este un testament al istoriei locului de unde acesta provine și al gustului pur românesc. Într-un singur pahar de vin găsim truda anilor în care crama și-a perfecționat măiestria. Prima degustare ne convinge, prin toate simțurile, că ne aflăm în prezența excelenței și că misiunea de a produce vinuri delicioase se continuă.

De ce este vinul românesc un vin special?

Trebuie să menționăm că istoria ținutului românesc se întrepătrunde cu cea a vinului în mod incontestabil. Cultivarea viței de vie și a producerii vinului a ajuns la apogeu în perioada geto-dacilor. Aceștia îl apreciau pentru proprietăți și îl degustau din “coarne de bou, ulcele sau alte vase confecţionate din argint și aur”. Mai mult de atât, regele Burebista a ordonat defrișarea suprafețelor viticole pentru a descuraja invazia popoarelor cotropitoare în căutare de teritorii bogate și roditoare. Între timp, viticultura românească a evoluat. Pe lângă soiurile autohtone cultivate de cramele locale, avem astăzi și producții generoase de Merlot, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Pinot și altele.

Afinitatea românilor pentru vin este evidentă prin numărul impresionant de crame din țară care produc vinuri de renume internațional. Avem vinuri premiate anual cu medalii de aur la competițiile de peste hotare cum ar fi: Vinarium, Mundus Vini, Decanter etc.

De asemenea, crame precum Crama Gîrboiu modernizează constant procesele tehnologice de producție și investesc în dotări de ultimă generație. Acest lucru permite creșterea standardelor de calitate pentru fiecare vin semnat Crama Gîrboiu. Lipsa îngrășământului chimic și respectarea viţei de vie aduce pe piața românească vinuri de calitate. Bineînţeles , ne referim la vinuri bune obţinute în moduri sustenabile.
În fond, aceasta este întreaga filozofie a cramei care se traduce cu ușurință în vinuri premium apreciate de români.

Ce vinuri bune vă recomandăm?

Crama Gîrboiu respectă fiecare gust și preferință. Prin urmare, pune la dispoziția românilor o selecție generoasă de vinuri. Aveți de ales între vinuri roșii, vinuri albe sau vinuri rosé produse din soiuri autohtone și soiuri aduse de peste hotare, cultivate cu succes la noi.

Pentru începutul de an, vă recomandăm vinurile din gama Tectonic. Această gamă oglindește tradiția vinului de Vrancea și amintește de imaginea podgoriilor însorite care au dat dintotdeauna vinuri excelente.
Primul vin recomandat din această selecție se adresează iubitorilor de vinuri roșii și anume Tectonic Fetească Neagră Barrique. Premiată cu două medalii de argint pe anul 2021, acest vin vă încântă prin culoare granată intensă și arome specifice de prune și mure. Mai mult de atât, acest vin a fost maturat în baricuri de stejar. De aceea, vinul are acele note discrete de scorțișoară și vanilie care încântă negreșit.

Ca reprezentant de seamă al vinului alb, Tectonic Blanc Fumé este alegerea evidentă. Vinul este un cupaj deosebit realizat din soiurile Sauvignon Blanc Barrique, Fetească Albă și Riesling de Rhin. De o aciditate crocantă și caracter seducător, Tectonic Blanc Fumé impresionează prin arome de fructe exotice și piersică albă. Este un vin pe care îl poți bea cu prietenii. Te bucuri de el la o zi de naștere sau pur și simplu la o petrecere acasă.

Tectonic Rosé se potrivește doamnelor și este bine-venit într-o seară cu fetele. Vinul strălucește în pahare prin culoarea sa roz distinctivă. Impresionează prin gust ușor și corp mediu. De îndată ce îl încerci, ești plăcut surprins de un postgust floral și proaspăt. Acest vin savuros te încurajează să-l descoperi în etape și să-l apreciezi cu fiecare înghițitură.

Pentru alte vinuri speciale pe care le recomandăm la început de an, vă propunem și vinurile din Rezerva Familiei pe care le puteți găsi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OFERTA LIMITATA

-20%

COD: PASTE20

In luna aprilie te bucuri de o reducere exclusiva la toata gama de vinuri rosii

Campania este valabila in perioada  1 – 30 Aprilie 2024 in limita stocului disponibil