50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Dopul cu filet: Ai vrea să încerci un vin Livia dar nu ai încredere?

24 noiembrie 2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dopul cu filet este tresponsabil de trecerea cu vederea peste un vin promițător de bun. O mare parte dintre noi suntem vinovați de acest lucru. Atunci când suntem puși în fața deciziei de a alege un vin, excludem din start vinurile cu dop de metal sau filet. Cumva, avem falsa impresie că un vin cu dop de plută este superior unui vin cu screw cap – dacă e să mergem cu denumirea internațională.

Dopul cu filet este un sistem relativ nou pe piața românească. El intimidează consumatorii de vinuri fie că îl beau regulat, fie că îl consumă ocazional. Deși câștiga teren în rândul consumatorilor de peste hotare și cât mai multe crame de vinuri îl adoptă, acesta continuă să-și depășească reputația și în România.  Aici, convinge cât mai mulți iubitori de vinuri de beneficiile sale. Dacă la început era asociat cu vinurile ieftine și cramele debutante, astăzi dopul cu filet devine din ce în ce mai prezent la marile case de vinuri. Avantajele sale sunt susţinute cu încredere și de cei mai renumiți specialiști în vinuri.

 

Crama Gîrboiu se aliniază standardelor vinurilor moderne

Cu siguranță ați observat că gama Livia este formată exclusiv din vinuri cu screw cap. Motivul principal pentru această decizie a fost dorința noastră de a oferi un vin foarte bun la un preț avantajos. Costurile folosirii unui dop cu filet au permis acest lucru. În plus, vinurile Livia sunt vinuri tinere și fructate care se păstrează infinit mai bine într-o sticlă cu dopul de filet.

De ce screw cap?
 • Prospețime îndelungată
  Pentru vinurile tinere, specialiștii recomandă screw cap. Comparativ cu dopul de plută, acest tip de dop nu permite oxigenului să pătrundă în sticlă. Astfel, se asigură o prospețime de durată a gustului și în special, la o fructuozitate mai accentuată.
 • Vinul se poate păstra mai multe zile
  Odată deschisă o sticlă de vin cu dop de plută, aceasta nu mai poate fi închisă. Mai ales cu același dop. La vinurile Livia în schimb, situația este diferită. Datorită dopului de metal care se poate înfileta la loc, vinul își păstrează gustul pentru mai multe zile și te poți bucura cât mai mult de el.
 • Nu mai ai nevoie de tirbușon
  Iar acest lucru este extrem de util în momentele în care nu ai la îndemână instrumentele necesare deschiderii unei sticle de vin clasice. Mai mult de atât, sistemul cu filet permite transportarea vinului în siguranța chiar și după ce acesta a fost deschis.
 • Reciclabil
  Screw cap-ul folosit de Crama Gîrboiu este fabricat dintr-un metal reciclabil, care nu dăunează mediului. Mai mult, contribuie la conturarea standardelor moderne de producție și ambalare a vinurilor contemporane.

Sperăm că toate aceste motive să fie suficiente pentru a te convinge de versatilitatea și funcţionalitatea screw cap-ului . Si de ce nu, să alegi și alte vinuri pe care în mod normal, nu le-ai fi considerat. Data viitoare când mergi la raft, poți lua cu încredere vinul Livia tocmai pentru că are screw cap și tu știi deja care sunt secretele din spatele dopului modern.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OFERTA LIMITATA

-20%

COD: PASTE20

In luna aprilie te bucuri de o reducere exclusiva la toata gama de vinuri rosii

Campania este valabila in perioada  1 – 30 Aprilie 2024 in limita stocului disponibil