50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Destinatii de weekend: de ce să alegi vizita la Crama Gîrboiu

7 aprilie 2023

Cauți destinatii de weekend – degustare vinuri? Vizita la o cramă este mereu un eveniment special, pentru că nu știi exact ce vinuri vei descoperi. În plus, contactul cu mediul în care se produce vinul și cu oamenii implicați în cultivarea viței și procesarea strugurilor aduce mereu un plus de farmec vinurilor. Practic, asociezi vinului universul în care acesta se dezvoltă. Orice degustare ulterioară este o experiență completă, pentru că ai avut contact cu terroirul și informația de la sursă.

La Crama Gârboiu vizitatorii sunt așteptați cu bucurie. Gazdele abia așteaptă să împărtășească secretele cramei și să ofere spre degustare vinuri din colecțiile proprii. Descoperă în continuare de ce merită să vii în vizită la crama noastră.

Descoperi lucruri noi despre vin

Oricât ai citi și oricâte vinuri ai bea acasă, nimic nu îți oferă atâtea informații ca o degustare la cramă. Rezervă un circuit oenologic la Crama Gîrboiu și descoperă într-un mod plăcut și organizat ce trebuie să știi despre producția, depozitarea și calitățile vinurilor de aici. Ghidul îți va explica tot ce trebuie să știi despre fiecare soi și an de producție. Descoperă colecțiile noastre și gustă vinuri diverse, astfel încât să-ți formezi o imagine clară despre vinurile Cramei Gîrboiu, dar și despre tehnologiile de ultimă oră pe care le folosim în producție. La sfârșitul vizitei vei pleca, în mod sigur, cu mai multe cunoștințe despre universul vinului.

pahar de vin

Afli care este legătura dintre vinurile de excepție și terroirul vrâncean

Proprietățile vinului nu depind doar de struguri, ci de un ansamblu de factori care este cunoscut ca terroir. Practic, descoperi toate elementele care își pun amprenta asupra băuturii chiar în locul în care se produc. Ai șansa de a te afla în regiunea vinicolă a dealurilor Moldovei, în zona Vrancei. Zona este renumită pentru producția de struguri, datorată unui sol bogat în minerale, reliefului deluros de joasă altitudine și climatului local temperat continental blând.

Modalitățile de cultivare și îngrijire a viței și de procesare a strugurilor contează mult în crearea tuturor tipurilor de vin. La Crama Gîrboiu vița de vie nu este tratată cu îngrășăminte chimice sau substanțe care ar putea afecta planta. În plus, acțiunea umană în procesul de procesare este minim, iar depozitarea se face în săli speciale.

Deguști vinuri de excepție

Crama Gîrboiu are rezultate extraordinare la concursurile și expozițiile vinicole naționale și internaționale. Numeroase vinuri produse aici au fost medaliate. O vizită la cramă îți permite să deguști băuturi care au încântat specialiști exigenți. Te bucuri de gustul unic al acestor vinuri și îți însușești standarde cât mai înalte în materie de degustare. Vinurile de colecție de la Crama Gîrboiu nu sunt doar foarte atractive vizual și gustativ, ci și prezentate în ambalaje care le conferă frumusețe și unicitate. O sticlă de vin dintr-o ediție limitată poate fi un obiect de decor încântător sau un cadou inspirat.

Te relaxezi într-un mod constructiv

În weekend toți vrem să alungăm stresul și oboseala acumulată în timpul săptămânii lucrătoare. O vizită la Crama Gârboiu reprezintă o alternativă constructivă la obișnuitele distracții de weekend. Te relaxezi într-un peisaj superb, descoperi o sală de maturare impresionantă, cunoști oameni care îți transmit cu bucurie și căldură cunoștințele lor și deguști cele mai bune vinuri, de la Feteasca Neagră excepțională la Constantin Premium Red Blend, vinul etalon al cramei.

Descoperi un soi de vin unic în România

Ambra Șarba Sweet Wine este singurul vin de desert din soiul autohton Șarba. A fost obținut la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Odobești prin încrucișarea a două soiuri recunoscute pentru calitatea lor înaltă: Tămâioasă Românească și Riesling Italian. Rezultatul a fost un soi semi-aromat din care se obțin vinuri cu caracter aparte.

Deși se cultivă în mai multe plantații, Șarba rămâne încă un soi local, specific zonei vrâncene. Șarba Sweet Wine se obține din struguri deshidratați natural, astfel încât nivelul de zahăr din boabe să fie foarte concentrat. Mustul este apoi maturat în baricuri noi de stejar francez, timp de 14 luni. Este un vin alb ideal pentru deserturi și brânzeturi fine. Culoarea de ambră îl face atractiv și din punct de vedere vizual.

degustare vin

Degustare vinuri – cum sa afli povestea de succes a Cramei Gîrboiu

Crama Gîrboiu este o întreprindere românească a cărei reușită în domeniul competitiv al viniculturii reprezintă o adevărată lecție. Fondată în 2005, crama a reușit să devină în câțiva ani o poveste de succes și un exemplu pentru alte afaceri. Vinurile premiate și satisfacția clienților sunt cele mai bune dovezi că exigența, munca și strategia corectă dau roade. O vizită îți permite să descoperi procesul prin care Crama Gîrboiu a ajuns să producă vinuri apreciate la nivel internațional.

Suntem siguri că ți-am trezit curiozitatea și cand te gândești la destinații de weekend să vii să ne vizitezi. Rezervă un circuit la noi și îți garantăm că vei avea parte de o experiență pe cinste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OFERTA LIMITATA

-20%

COD: PASTE20

In luna aprilie te bucuri de o reducere exclusiva la toata gama de vinuri rosii

Campania este valabila in perioada  1 – 30 Aprilie 2024 in limita stocului disponibil