50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Cu ce se scot petele de vin roșu? Câteva indicații despre îndepărtarea acestora

31 octombrie 2022

Dacă sunteți iubitori de vinuri, atunci cu siguranță ați fost în ipostaza în care v-ați întrebat cu ce se scot petele de vin roșu. Nimic nu este mai neplăcut decât să pătezi hainele favorite cu vin roșu. Vinurile se savurează cu plăcere, în cadre de petrecere sau sărbătoare, unde fiecare se relaxează și este de așteptat să experimentăm o clipă de neatenție și să vărsăm câteva picături rebele. 

Vedem adesea astfel de accidente la evenimente sau degustări de vinuri și este normal să ne panicăm, mai ales că petele de vin roșu nu se scot foarte ușor. Cu toate acestea, Crama Gîrboiu are pentru voi o serie de indicații pentru îndepărtarea cu succes a petelor de vin roșu. 

Cum scoți petele de vin roșu de pe haine

Cel mai întâlnit scenariu în acest caz implică petele de vin roșu pe haine. Primul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este să vă ocupați de pată cât mai repede. Cu cât petele de vin roșu rămân netratate mai mult timp, cu atât acestea se vor scoate mai greu. 

Dacă vă aflați la un eveniment, puteți folosi apă minerală să îndepărtați pata. Bulele vor acționa imediat asupra țesăturii și vor facilita curățarea obiectului vestimentar. De asemenea, dacă aveți puțină sare la îndemână, o puteți folosi pentru a absorbi vinul de pe haine și a stopa întinderea petei. Vă recomandăm să tamponati cu o cârpă uscată și să spălați haina imediat ce ajungeți acasă.

Dacă vă aflați acasă, atunci lucrurile devin mai simple. Într-un vas, puteți amesteca apă, săpun și suc de lămâie. Amestecul obținut este turnat pe pată și încorporat prin frecare în țesătură. Următorul pas este să clătiți haina și să o băgați direct la mașina de spălat. 

Un alt sfat pe care îl recomandăm pentru a scoate petele de vin roșu de pe haine este folosirea unui amestec de sodă de rufe și apă călduță direct pe pată. Se lasă să acționeze câteva minute după care haina se clătește. 

vin roșu

Petele de vin roșu pe hainele albe

Cu toții suntem de acord, cea mai mare tragedie o constituie petele de vin roșu pe hainele albe. Pigmnetul din vin și anume antocianina regăsită în coajă strugurilor, cauzează petele de vin roșu. Aceasta se fixează rapid pe orice țesătură, în special pe cele albe. Cu toate acestea, există soluții. O pată de vin roșu pe hainele albe se poate scoate eficient la mașina de spălat cu un inalbitor bun. Sau chiar folosind o picătură de apă oxigenată pe pată – țesătură se freacă rapid și se clătește înainte de spălarea la mașină.  

Cum scoți petele de vin roșu pe covor

Atunci când aveți oaspeți sau poate când deschideți o sticlă de vin roșu cu mult entuziasm, vă puteți afla în situația în care apar pete de vin roșu pe covor. Deoarece covorul nu poate fi băgat la mașina de spălat și o curățătorie nu ne este întotdeauna la îndemână, noi vă recomandăm să acționați rapid. Luați repede câteva prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de vin. Imediat după, vă recomandăm să presărați sare sau bicarbonat de sodiu pe pată și să lăsați să acționeze câteva minute. Pasul final este să aspirați locul și în funcție de materialul covorului veți observa că pata a dispărut.

Cum scoți petele de vin roșu de pe perete

De obicei la petreceri, se poate întâmpla ca un invitat să scape un pahar de vin roșu iar lichidul să păteze peretele din apropiere. Nu vă faceți griji, rezolvarea este destul de simplă. 

Amestecați apă călduță, oțet și puțin bicarbonat de sodiu după care luați o lavetă curată de culoare deschisă și ștergeți ușor peretele până când petele dispar. 

vin roșu

Sfaturi pentru a îndepărta petele mai vechi de vin

Cu ce se scot petele de vin roșu care nu au fost curățate încă de la început? Deși procesul este mai dificil și rezultatul poate nu este pe măsura așteptărilor, nu este imposibil. Una din metode implică spumă de ras. Întindeți o lingură de spumă de ras pe toate suprafața petei de vin, clătiți zona după care băgați la mașina de spălat. 

O altă metodă de succes este să spălați pata cu puțină vodcă sau alcool de 70 de grade. Alcoolul va pătrunde în țesătură și va facilita îndepărtarea petelor. 

Ce produse ajută la scoaterea petelor de vin roșu

Există diverse produse și substanțe în comerț care ajută la scoaterea petelor de vin roșu. Puteți apela la aceste produse sau vă puteți folosi de anumite lucruri pe care sigur la aveți prin casă. Printre acestea vă enumerăm:

  • Lămâie
  • Bicarbonat de sodiu
  • Oțet
  • Detergent de vase
  • Vodcă
  • Lapte
  • Sare
  • Pudră de talc

Vinul alb, eficient în scoaterea petelor de vin roșu

O metodă mai puțin cunoscută dar foarte eficientă în a scoate petele de vin roșu este vinul alb. Dacă turnam vin alb peste pată de vin roșu, vom vedea cum această începe să dispară. Cu toate acestea, hainele trebuie spălate la mașină pentru a îndepărta cu succes petele de vin roșu. 

Noi spunem că pentru vinurile bune merită să îți strici toate hainele mai ales că avem la îndemână și aceste indicații de îndepărtare a petelor. Sperăm să nu fie nevoie să vă confruntați cu îndepărtarea petelor de vin roșu prea curând și să vă bucurați numai de beneficiile delicioase ale vinurilor.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OFERTA LIMITATA

-20%

COD: PASTE20

In luna aprilie te bucuri de o reducere exclusiva la toata gama de vinuri rosii

Campania este valabila in perioada  1 – 30 Aprilie 2024 in limita stocului disponibil