50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Beneficiile vinului roșu se găsesc la tine în pahar

16 martie 2022

Despre beneficiile vinului roșu putem vorbi la nesfârșit. Pentru a le identifica, trebuie mai întâi sa înțelegem ce conține vinul roșu și de ce îl iubim atât de mult. Prezenta acestui vin este răspândită pe tot mapamondul și isi face apariția în filme, cărți și emisiuni. Arata minunat în pahare, inspira la povesti de dragoste și romantism iar combinațiile cu anumite tipuri de mâncare sunt excepționale. Mai mult de atât, un pahar de vin roșu seara încheie ziua cu bine.

Beneficiile vinului roșu – tu le cunoști?

Savurăm cu poftă vinuri roșii și deși le alegem pentru plăcerea inimii și încântarea  simțurilor, uităm de multe ori de beneficiile acestora. Consumat cu moderație și în mod conștient, vinul roșu este leac blând pentru organism. Cât “joie de vivre” încape într-un pahar de vin? Nelimitat. Iar cât despre beneficiile vinului, acestea urmează același principiu. 

Dintre toate categoriile de alcool pentru consum, vinul roșu este considerat cel mai sănătos. Un vin bun, de calitate, înnobilează masă sau evenimentul dar în același timp, ajută organismul. Datorăm aceste beneficii antioxidanților naturali prezenți în vin care au efect pozitiv asupra tuturor. În următoarele rânduri, Crama Gîrboiu îți prezintă doar câteva din beneficiile vinului roșu.

  • Inima continuă să iubească

Sau, în traducere, vinul păstrează sănătatea inimii. Antioxidanții menționați mai sus sunt responsabili cu prevenirea formării cheagurilor de sânge. În acest mod, vasele de sânge rămân libere și se asigura un flux neîntrerupt al circulației. Vinul roșu aduce beneficii pentru inima.Inima pompează normal, sângele circulă natural iar inima rămâne puternică. 

  • Gustul se întreține cu mâncarea preferată

Iar acest lucru rămâne posibil deoarece vinul roșu reduce colesterolul. Diverse studii publicate regulat în jurnale medicale ne spun că un pahar de vin roșu reduce colesterolul de tip LDL și asigură o mai bună funcționare a organismului. Desigur, totul în moderație! În plus, vinul roșu este bun pentru anemie și recomandat pentru cei care au nevoie de mai multa putere. 

  • Duce la zile lungi și vesele

Vinul roșu, nu este un secret, previne apariția cancerului și asigura longevitate tuturor celor care îl consumă controlat. Îmbunătățește digestia și restabilește echilibrul nutrițional. Prin urmare, reduce riscul formării celulelor canceroase. 

  • Mintea rămâne tânăra

Consumul vinului roșu relaxează, induce o stare de bine și prin urmare, ține depresia la distanță. Un studiu realizat de universitatea din Buffalo, SUA, atestă faptul că resveratrol (o substanță prezența în vin) ajută la reducerea stresului și previne depresia. Încă un motiv pertinent pentru a te bucura de vin roșu!

struguri folosiți pentru vin roșu
struguri folosiți pentru vin roșu

Cum sa consumi vinul roșu pentru a te bucura de beneficii?

Este important sa intelegem ca orice vin se savurează mai bine dacă se respecta niște mici reguli. Aceste reguli nu trebuie sa va descurajeze de la achiziționarea unui vin, dimpotrivă, trebuie sa va asigure ca vinul are mai multe fațete pe care le puteți descoperi cu putina atenție. Poate cele mai importante reguli de servire a vinului roșu sunt temperatura și decantarea acestuia.

Temperatura

Cu toții știm ca vinul rece se savurează la “temperatura camerei” dar și temperatura camerei diferă de la casa la casa. Prin urmare, vinurile roșii, ușoare, se vor servi la o temperatura cuprinsă între 14-16 grade Celsius. Vinurile mai tari, cu personalitate puternica și taninuri pronuntate se vor savura la temperaturi cuprinse între 18-19 grade Celsius. Aceste temperaturi vor scoate în evidenta aromele și gusturile specifice vinurilor roșii pentru o experiență a simțurilor incredibila. Un vin roșu servit prea cald va da impresia de vin răsuflat iar unul servit prea rece va tăia din gustul aromat al vinului.
Puteți face teste pe același vin sa va convingeți cât de importanta este temperatura vinului pe care urmează sa îl bem. Intradevar, un vin roșu are beneficii pentru inima dar acest lucru nu înseamnă ca nu ne putem bucura de tot ce poate oferi acesta în măsură gustului. O modalitate eficienta de a tine vinurile roșii la o temperatura ideală este a a investi într-un mic frigider sau răcitor de vinuri. Acest tip de frigider este special conceput pentru vinuri și poate menține sticlele la temperatura optima de servire.

Decantarea

Iar acum sa vorbim putin despre decantare. Fără doar și poate, decantarea vinului roșu este extrem de importanta. Pentru a ne bucura din plin de arome dar și de beneficiile vinului roșu pentru sănătate, trebuie sa ne folosim d bun decantor. Decantorul este un vas special din sticla în care putem turna vinul sa “se odihneasca” și sa isi răspândească aromele. Știm bine, vinul iei dezvăluie adevăratele arome doar atunci când intra în contact cu oxigen. În caz de exista sedimente, acestea ajung pe fundul vasului decantor iar în pahar ne bucurăm de lichid pur.
In functie de vin, vinurile roșii se decanteaza de la 20 minute pana la 2 ore. În plus, prin decantare, vinul ne dezvăluie și frumoasa sa culoare iar când îl turnam oaspeților în pahare, ii incantam cu arome bogate și irezistibile.

pregătirea strugurilor pentru obținerea vinului roșu
pregătirea strugurilor pentru obținerea vinului roșu

Vinuri roșii de la Crama Gîrboiu

Una din gamele Cramei Gîrboiu despre care nu vorbim prea des și ar trebui, este gama Varancha. De la numele gamei ne dăm seama că aceasta cuprinde vinuri românești, realizate în mod autentic și calitativ. Numele “Varancha” desemna regiunea Vrancea în 1431 iar această gamă de la Crama Gîrboiu se mândrește cu tradiție și vervă vrânceană. 

Cu o bogăție de arome în această selecție, Varancha prezintă două vinuri roșii de zi cu zi pe care le poți savura seara, alături de cei dragi și anume: Varancha Merlot și Varancha Cabernet Sauvignon & Merlot. La un preț avantajos, ambele vinuri sunt delicioase și merită încercate. Eticheta, decorată iscusit în culori tradiționale prezintă un cocoș abstract, cu ciocul deschis, care parcă anunță zorii de zi. Toate elementele acestor vinuri readuc valorile vrâncene în actualitate și atestă la originile sale, longevitatea oamenilor din această zonă. 

Gama Varancha de la Crama Gîrboiu

Dacă încerci Varancha Merlot, te lași ușor impresionat de culoarea sa roșie, granată. Vinul are specificele arome de Merlot precum mure, cireșe negre și fructe de pădure. Este un vin natural, corect, cu taninuri moi. Gustul este catifelat, cu final lung și aciditate medie. Prin urmare, el poate fi consumat ca atare sau la cină, alături de o masă delicioasă. Iar dacă te interesează introducerea vinului roșu în alimentație, atunci vei fi bucuros să afli că Merlot-ul este un vin ideal pentru începătorii de vin roșu. 

Cel de-al doilea vin pe care l-am menționat este frumosul cupaj realizat din Cabernet Sauvignon și Merlot de la Varancha. Lăudat ca fiind un vin cu un buchet plăcut, acest cupaj satisface gusturile oricărui băutor de vinuri roșii. Vinul are o culoare roșie intensă iar aromele de fructe de pădure și discretele note de vanilie se integrează perfect cu alcoolul și aciditatea prezentă. Acesta este un vin pentru tine, pe care-l savurezi pentru gust și pentru sănătate

Nu uita de vinurile din gama Livia! Vinuri cu gust deosebit și preț avantajos – acestea vor deveni cu siguranță vinurile tale de zi cu zi. Aici îți recomandăm Livia Fetească Neagră și Livia Cabernet Sauvignon. Încearcă-le cu încredere și bucură-te de beneficiile vinului roșu!

Așa că dată viitoare când deschizi o sticlă de vin, adu-ți aminte că îți torni, de fapt, un pahar de sănătate și savoare. Alege vinurile de la Crama Girboiu și bun pahar de vin roșu pentru beneficii neașteptate!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *