50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Marea Medalie de Aur pentru Bacanta Traminer Roz

30 martie 2024

Bacanta Traminer Roz, singurul vin romanesc care a câștigat Marea Medalie de Aur la Concurs Mondial de Bruxelles.

Anul 2020 a fost unul special pentru noi când am câștigat prima Mare Medalie de Aur cu vinul Rezerva Familiei Sauvignon Blanc sec 2009, singurul vin care a intrat în Topul Revelațiilor mondiale. A fost momentul când ne-am ambiționat sa mai trăim aceasta emoție măcar o data. Iata ca a venit momentul mult așteptat! Al doilea vin din portofoliul Cramei Girboiu reușește cea mai mare performanta din România. De aceasta data distincția de Marea Medalie de Aur pentru Bacanta Traminer Roz a fost acordată de către Concurs Mondial de Bruxelles 2024.

Concours Mondial de Bruxelles este o competiție internațională, de turneu, împărțită în patru sesiuni, dintre care una care este dedicată vinurilor roze. Pe parcursul diferitelor sesiuni, peste 10.000 de vinuri sunt introduse de producători pentru a fi degustate și evaluate de un grup de experți. Jurații experimentați degustă vinurile concurente cu un accent unic și anume să evidențieze vinuri de o calitate ireproșabilă, fără părtiniri care decurg din eticheta sau prestigiul unei denumiri. Concursul este unul dintre cele mai importante evenimente internaționale de acest gen.

🥇 1.205 de vinuri roze din întreaga lume au concurat pentru medaliile foarte râvnite ale CMB. Pentru prima sesiune a anului, care se concentrează în întregime pe vinurile roze, 55 de judecători internaționali au acordat medalii de argint, aur și mare aur vinurilor din 32 de țări.

Marea Medalie de aur pentru Bacantă Traminer Roz

Bacanta Traminer Roz 2023 din gama Special Edition a reușit sa impresioneze pana și cel mai exigent jurat și sa obțină cel mai mare punctaj. Vinul are o culoare roz pal cu reflexii portocalii și impresioneaza printr-o aroma pregnanta de lychee, petale de trandafir si gref roz. Gustativ vinul este echilibrat cu o aciditate vibranta, alcool modic si un post gust fructat si savuros.

Obtinut doar in ani favorabili, Traminerul Roz este un soi de strugure care impresioneaza prin aroma sa exotica si aciditatea crocanta. Cultivat cu precadere in Germania, Alsacia si Alto Adige, Gewurztraminerul este un soi de clima rece care ne ofera vinuri usoare si expresive. Desi are multe similitudini cu Muscatul, Gewurztraminerul are tendinta sa fie mai aromat, cu o aciditate mai joasa si nivel alcoholic mai ridicat.

Crama Girboiu, Excelenta în vin!

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *