50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Feteasca Neagră: un soi pe placul românilor

13 noiembrie 2021

Feteasca Neagră, soiul autohton românesc, rămâne printre preferințele românilor în materie de vin.
Un reprezentant de seamă al vinurilor bune, Feteasca are o istorie lungă și tumultoasă pe meleagurile noastre, datând încă din secolul 18.

Soiul poartă diverse denumiri precum: Poama Fetei Neagră, Coada Rândunicii sau Păsărească Neagră și se distinge prin culoare rubinie și arome delicioase. Menționăm fructe de pădure, vișine, prune uscate iar la maturitate, note fine de tabac și ciocolată neagră. Deși este un soi românesc, răspândit astăzi în toate zonele viticole ale țării, Feteasca Neagră se situează printre marile vinuri ale lumii. Potențialul vinului de a acumula, în mod natural, zaharuri dar și prezenţa unei acidități aferente, duce la obținerea unui elixir de o calitate superioară inconfundabilă.

Vă întrebați de ce este Feteasca Neagră un vin pe placul românilor?

În mod inevitabil, soiul este unul bine-cunoscut și iubit în întregime. Menționează-i românului despre vin și cu siguranță primul soi care îi vine în minte e “Feteasca Neagră”, mai ales dacă vorbim cu iubitorii de vin roșu. Şi, totuși, de ce? Răspunsul e mai simplu decât ne imaginăm. Coada Rândunicii este un vin aromat, plăcut. Un vin cu care nu poţi da greș, fie că te bucuri personal de el sau îl oferi cadou prietenilor, șefului sau membrilor familiei.
Acest vin le reamintește românilor de tradiţie, meșteșug și arta lucrului bine făcut. Este un etalon al vinului românesc deosebit, obținut cu trudă și atenție.

Mai mult de atât, aromele și notele din vin sunt familiare. O simplă degustare ne amintește de gustul fructelor de pădure. Savurăm un gust ușor condimentat de scorțișoară, piper sau ienibahar – arome de nelipsit din tradiția bucătăriei noastre. Iar când o împărțim cu ceilalți, le promitem celor dragi momente de bine, cu vinuri românești autentice.

struguri

Unde și cum savurăm Feteasca Neagră?

Noi o recomandăm pentru orice moment special…

…alături de persoana iubită, atunci când îți dorești să o impresionezi. Un vin roșu este întotdeauna potrivit pentru o ocazie în doi. Poți alege o Feteasca Neagră cu gust catifelat de afine pentru o cină romantică și momente de neuitat. Ca recomandare, noi vă venim în ajutor cu Feteasca Neagră din Gama Livia. Vă seduce prin gust bun și o culoare roșie, intensă.

…în familie, la sărbători și aniversări, Feteasca Neagră își găsește binemeritatul loc pe masă, lângă bucate alese. Un vin apreciat de toată lumea, Tectonic Fetească Neagră Barrique le șoptește celor dragi despre savoare și arome puternice de prune și condimente. Vorbim despre un deliciu care trebuie împărțit cu ceilalți în mod autentic.

…la petreceri, cu prietenii, unde ne simțim cel mai bine și apreciem fiecare pahar de vin. Bacanta Fetească Neagră dă tonul oricărui eveniment, animă sufletele și încheie petrecerile cu dor de revedere. Acest vin impresionează printr-un postgust lung, care rămâne cu tine mult timp.

…oferită cadou, persoanelor importante din viața ta. O sticlă de vin este cadoul suprem, mai ales cand este oferită unui bărbat. Poate facem un cadou șefului sau colegului pe care îl respectăm iar un vin impunător, premiat la nivel internaţional se dovedește a fi un dar elegant și bine apreciat. Fără doar și poate, Constantin Premium Red Blend, un asamblaj din soiurile Merlot, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon este alegerea ideală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *