50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE SAU PARTICIPA LA ROATA VINULUI
Vin demidulce este un tip de vin care are un nivel de dulceață moderat, situat între vinul sec și cel dulce. Acesta este caracterizat printr-un echilibru între dulceață și aciditate, astfel încât să nu fie prea dulce sau prea uscat.

Procesul de producție al vinului demidulce poate varia în funcție de regiunea viticolă și de preferințele producătorului, dar, în general, se folosesc tehnici care permit rămânerea unei cantități moderate de zahăr residual în vin, în timp ce se păstrează o aciditate echilibrată.

Vinurile demidulci pot fi produse dintr-o varietate de soiuri de struguri, atât albi, cât și roșii. Acestea pot avea arome variate, incluzând fructe proaspete, florale și uneori note de miere sau mirodenii, în funcție de soiurile de struguri folosite și de metoda de producție.

Acest tip de Vin demidulce sunt apreciate pentru versatilitatea lui în materie de potrivire cu mâncărurile și sunt populare pentru a fi servite cu deserturi, brânzeturi moi sau chiar cu anumite feluri de mâncare picante, deoarece dulceața moderată poate echilibra aromele și aromele mai puternice.