50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Afișez toate cele 19 rezultate

DOC CMD Cotesti (Denumire de Origine Controlată Cotnari) este o denumire de origine controlată pentru vinurile produse în regiunea viticolă Cotesti, situată în sud-estul României, în județul Vrancea. Regiunea Cotesti este celebră pentru vinurile sale, în special pentru cele albe, produse în principal din soiuri autohtone de struguri precum Sârbă, Plavaie sau Galbena de Odobești.

Regulile stricte ale DOC CMD Cotesti impun standarde ridicate pentru calitatea vinurilor produse în regiune. Printre acestea se numără limitarea cantității de struguri pe hectar, metodele specifice de vinificație și îmbuteliere și alte criterii de calitate care trebuie respectate pentru a obține denumirea de origine controlată.

Vinurile DOC CMD Cotesti sunt cunoscute pentru dulceața și aromele lor intense, care pot varia de la aromele de fructe proaspete și florale până la note subtile de miere și mirodenii. Aceste vinuri sunt apreciate pentru echilibrul lor între corp și aciditate, precum și pentru capacitatea lor de a îmbătrâni și de a dezvolta arome complexe în timp.