Vie

Vie

Vița de Vie

Inca de la infiintare crama a inceput un amplu proces de reconversie a suprafetelor de vita de vie. Accentul s-a pus pe soiuri internationale dar si mai important pe soiuri nobile locale de renume, cum este Sarba, Plavaia si Feteasca

Neagra. Pentru a obtine un vin de calitatre trebuie in primul rand sa respecti vita de vie. Asta este filozofia noastra si in acest sens am luat masuri sustenabile ca: eliminarea ingrasamantului chimic, folosirea doar a substantelor non evazive de stropit cat si actiuni de normare pentru controlul riguros al calitatii.

Recoltare

Recoltarea automata cu Pellenc ne-a permis in primul rand sa avem o selecție mai riguroasa a calității dar si mai important sa reducem cantitatea de sulf folosita in procesul de vinificație. Prin recoltarea strugurilor pe timp de noapte, aceștia beneficiază de o protecție naturala împotriva oxidării.

Pentru vinurile premium, strugurii sunt recoltați manual in lădițe. Cei roșii sunt procesați printr-un sistem de micro vinificație: banda de selecție, deschiorchinător si vinificatoare de mica capacitate.

Cei mai frumoși si sănătoși struguri rămân in lădițe speciale pentru deshidratare, tehnica folosita din vechi timpuri in zona “Valpolicella” pentru concentrarea aromelor si a zaharului rezidual. Asa i-au naștere vinuri roșii delicioase dar si vinuri albe de desert. (randamentul obținut este sub 35%)