Toate articolele

Hygge și te poți bucura de vin din plin!

Cu pași domoli dar siguri, conceptul “hygge” a ajuns și la noi. Cu siguranță nu e prima oară cand îl auziți. Își face simțită prezența în articolele pe care le citim, în pozele la care dăm like și chiar în casele oamenilor pe care îi urmărim pe social media. Mai nou, hygge și-a găsit corespondent și la noi, în special în serile petrecute acasă alături de un pahar de vin.

hygge si vin

Dar ce este “hygge”?

Cuvantul “hygge” este de fapt, un termen danez folosit cu îndeosebi în țările din nord, unde a prins amploare și cucerește din ce în ce mai multă lume la nivel global. Deși nu există o traducere concretă a acestui cuvânt, hygge este un concept simplist. Acesta s-a transformat treptat într-un mod de viață pentru aprecierea micilor bucurii ale vieții. Hygge se confundă cu sentimentul de “acasă” pe care îl ai atunci când îți decorezi spațiul într-un mod primitor, când aprinzi lumânări și citești o carte, când pregătești o masă caldă pentru cei dragi și chiar atunci cand îți torni un pahar de vin și îl savurezi pe canapea, înfășurat în pătura ta favorită.

Meik Wiking, autorul cărții Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii ne spune că hygge are mai multe definiții. Termenul poate fi orice, de la “arta intimității”, “tihna sufletului” și chiar “ciocolată caldă la lumina lumânărilor parfumate”. Indiferent de ce definiție preferi, Meik ne învață că hygge este obţinut atunci când te bucuri de relaxare, confort, prezența momentului și a lucrurilor simple pe care le conștientizezi sincer atunci când le faci.

hygge si vin

Hygge și paharul de vin.

La Crama Gîrboiu, e de la sine înțeles că deschiderea unei sticle de vin este absolut specială. Momentul savurării unui pahar de vin reprezintă un moment de relaxare și iubire de sine. Noi gustăm zilnic din această mică bucurie numai că nu știam cum să îi spunem. Până acum.

Și tu poți fi hygge, cu vinurile de la Crama Gîrboiu. Seara perfectă în viziunea noastră s-ar prezenta în felul următor: te îmbraci în cele mai confortabile haine, aranjezi masa într-un mod special, pui muzică ambientală și deschizi o sticlă de vin Bacanta sau Epicentrum la lumina lumânărilor parfumate. Fie că împarți momentul cu partenerul/a sau îl dedici complet relaxării tale personale, poți fi sigur/ă că te bucuri de propriul tău timp hygge. Savurează complet atât paharul de vin cât și momentul de relaxare. Noi recomandăm să pui telefonul sau laptopul deoparte și să te lași în voia liniștii și confortului personal.

Un pahar de vin dă tonul clipelor de destindere, finalizează ziua și sărbătorește timpul petrecut cu ceilalți. Fiecare înghițitură vorbește despre aroma vinului. Despre arta regăsirii noastre în lucrurile pe care le iubim cel mai mult.
Ne place ideea de hygge pentru că ne reamintește cât de important este să te deconectezi de la rutină și să te conectezi la ceva cu totul și cu totul doar al tău. Ai nevoie doar de un catalizator. Pentru unii, acesta poate fi o carte, o prăjitură, o cafea cu lapte, o plimbare prin parc. Pentru noi, paharul de vin anunța momentul de intimitate păstrat pentru tine sau mai bine-zis, pentru voi. Cu puțină deschidere pentru hygge și un vin bun de la Gîrboiu, învățăm să iubim viața din plin!

Sunteți pregătiți să încercați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *