50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Afișez singurul rezultat

Plavaie este unul din soiurile vechi autohtone, prefiloxerice, care s-au dezvoltat cu precădere în zona Moldovei, în special în partea de Sud, in arealurile viticole: Panciu, Odobești și Cotești.

Din Plavaie se obtin vinuri ușoare, seci, vioaie, care potolesc setea, producând o senzație gustativa foarte plăcută. Sunt vinuri cu un nivel al alcoolului modic și este preferabil sa fie consumate tinere când sunt pline de prospețime și fructuozitate.

Vinul din Plavaie este recomandat sa fie consumat la începutul mesei cu aperitive, brânzeturi românești, cu saramura de peste dar și cu friptura de pasare la grătar.

Pentru Crama Gîrboiu, cele mai bune vinuri albe sunt acele vinuri care își spun povestea fără secrete. De la prima degustare, un vin bun își dezvăluie calitățile și cucerește iubitorii de vinuri prin identitatea sa.