50 LEI CADOU LA PRIMA COMANDĂ PE SITE

Crama Gîrboiu – O retrospectivă a anului 2021

3 ianuarie 2022

2021 a reprezentat al doilea an de pandemie mondială Covid 19. Un an greu, cu restricții, cu oameni demoralizați dar și un an al incertitudinelor. Un an în care am învățat să răspundem provocarilor, să ne menținem oamenii dragi aproape și să exploatăm noi piețe și teritorii.

Un an pe care cu greu o să-l uităm! 2021 a fost un moment de cotitură în care ne-am definit obiectivele. Ne-am ajustat așteptările și am învățat să sperăm întotdeauna către mai bine.

Sectorul Horeca a fost printre cele mai afectate din lume, sector unde noi ne desfășurăm activitatea în proporție de peste 60%. Dacă la început totul a venit ca o mare nedreptate, cu timpul am învățat să găsim oportunități acolo unde aparent nu erau. 2021 a fost anul cand am dezvoltat și mai mult magazinul online. Am pus accentual pe digital marketing. În anul ce a trecut am deschis noi piețe la export ca SUA, China si Rusia.

Best Show Romania Red și Best Show Romania White la Mundus Vini 2021

Anul 2021 este cu atât mai important cu cât vinurile noastre au obținut un record de medalii internaționale la cele mai importante concursuri de profil din lume: 2 medalii aur și 5 de argint la Concours Mondial de Bruxelles, 6 medalii de aur și 2 de argint la Mundus Vini, o medalie de aur și una de argint la IWCB Vinarium, 3 medalii de argint la Challenge du Vin, 4 medalii de aur la Berliner Wein Trophy. Am reușit performanța să avem două vinuri considerate cele mai bune din România. Vorbim de  “Best Show Red” pentru Constantin Premium Red Blend și “Best Show White” pentru vinul de vinoteca Bacanta Chardonnay Barrique 2015 la prestigiosul concurs Mundus Vini.

 

Lansare Bacanta Tămâioasă Românească Special Edition

Și cum ne place să experimentăm am considerat ca anul 2021 este perfect pentru a lansa ediția limitată Bacanta Tămâioasă Românească; un vin special obținut parțial din struguri stafidiți. Prospețime, tonuri dulci și o culoare aurie, toate împrumutate din gingășia viței de vie. Un vin cu arome complexe ce redă fidel bogăția stafidelor, datorate strugurilor supuși procesului de deshidratare. Accentele de dulceață de trandafiri se regăsesc din plin atât olfactiv cât și stilizate pe eticheta vinului. O ediție limitată de doar 3000 de sticle și un deliciu pentru cei exigenți.

 

Circuit turistic la crama

Încă de la înființare ne-am dorit să punem bazele unui circuit turistic în care să aducem consumatorul cât mai aproape de procesul de fabricare al vinului bun. Anul 2021 a fost marcat de lansarea circuitului turistic care cuprinde: sala de maturare a vinurilor roșii, sala de degustare profesională și magazinul de desfacere. Întreg proiectul a fost realizat cu ajutorul prietenilor noștri de la 2DECO care au reușit cu succes să îmbine stilul arhitectural industrial cu producția vinului vrâncean.

Prima ediție a XCM TROPHY CRAMA GÎRBOIU

Pasiunea pentru practicarea sportului în aer liber cât și dragostea față de natură ne-au motivat să organizăm un eveniment ciclist dedicat tuturor pasionaților de MTB și voie bună. XCM Trophy este prima etapă din MTB Cupa Moldovei și un eveniment susținut de FRC – Federația Română de Ciclism. Este un concurs de mountain bike de tip Cross Country Marathon ce își propune să promoveze un stil de viață sănătos. Se desfășoară într-un cadru mirific, înconjurat de frumusețile naturale ale județului Vrancea.

 

Recolta anului 2021, una de excepție

Un început de an 2021 foarte ploios care a continuat până la jumătatea lunii iulie. A fost suficient cât să nu afecteze pârguirea strugurilor dar bine venit după patru ani consecutivi de secetă. Datorită temperaturilor scăzute vegetația a fost întârziată cu aproximativ două săptămâni. Coacerea lentă, în schimb, a echilibrat perfect zahărul acumulat cu aciditatea naturală a strugurilor. O toamnă frumoasă care ne-a permis să recoltăm la maturitate deplină toți strugurii. Menționăm, în special Cabernet Sauvignon și Syrah, chiar și in luna Noiembrie. Anul este unul foarte promițător din punct de vedere calitativ. Ne așteptăm la vinuri intense, corpolente cu arome explozive și prospețime specifică terroir-ului vrâncean.

Anul 2021 a fost un test de maturitate pentru Crama Gîrboiu. Un an dificil în care am învățat să găsim oportunități din orice situație. Să creăm avantaje competitive unde în mod normal nu gaseam. Un an în care am demonstrat că vinurile premium își pot găsi consumatori. Si că noi, familia, nu ne abatem cu nimic de la drumul nostru, al calității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OFERTA LIMITATA

-20%

COD: PASTE20

In luna aprilie te bucuri de o reducere exclusiva la toata gama de vinuri rosii

Campania este valabila in perioada  1 – 30 Aprilie 2024 in limita stocului disponibil