accesorii iubitori vin
Toate articolele

Accesorii utile pentru iubitorii de vin. Sfaturi și produse recomandate

Toți iubitorii de vinuri au nevoie de accesorii pentru a se bucura din plin de toate secretele vinului. Trecerea timpului și apariția unor noi trenduri au dus la evoluția vinului dar și a modului în care acesta poate fi savurat. Chiar dacă nu avem nevoie de toate accesoriile  pentru a aprecia o sticlă de vin, trebuie să recunoaștem că paharele potrivite spre exemplu, sau chiar o frapieră potențează experiența vinului. 

În următoarele rânduri, ne propunem să vă prezentăm o parte din accesoriile nelipsite din casele iubitorilor de vinuri. Accesoriile pentru iubitorii de vin pot fi oferite și cadou la orice ocazie. Cu ajutorul lor, oricine are la îndemână instrumentele necesare unei degustări ca la carte. 

Accesorii utile pentru iubitorii de vin

Pahare de vin

Poate cele mai importante accesorii pe care le recomandăm tuturor celor care iubesc vinul sunt, bineînțeles, paharele de vin. Experiența degustării vinului este una elegantă și specială iar paharele asigură autenticitatea momentului. 

Cu siguranță știți că în funcție de tipul vinului, paharele diferă la formă. Așa cum fiecare vin prezintă anumite caracteristici, un pahar potrivit poate contribui la dezvăluirea acestor caracteristici. Mai mult de atât, specialiștii ne confirmă că același vin poate varia la gust dacă este degustat din două tipuri de pahare de vin. 

accesorii vin

accesorii vin

Paharele…

Pentru vinul roșu, bolul paharului trebuie să fie cât mai încăpător, cu o gură cât mai mare pentru a permite circularea aerului. Vinul roșu trebuie aerat pentru a-și dezvălui toate aromele specifice. Vinurile roșii au arome puternice motiv pentru care au nevoie de spațiu pentru aerare. În timp ce îl bei, te poți bucura și de calitățile olfactive ale vinului roșu. 

Pentru vinul alb, bolul paharului trebuie să fie mai mic și mai îngust. Acest lucru ajută la păstrarea constantă a temperaturii deoarece vinul alb se savurează cel mai bine rece. Paharele pentru vinul alb au de obicei formă de lalea și direcționează vinul către centrul gurii unde gustul poate fi cel mai bine valorificat. 

Vinul rose se bea cel mai bine în pahare medii ca dimensiune. Nu atât de mari ca paharele pentru vin roșu dar nici atât de mici ca cele pentru vinul alb. Aceste pahare au cupa puțin mai scurtă, conică și în unele cazuri, deschiderea ușor evazată. 

Nu putem uita de paharele pentru șampanie sau vin spumant. Aceste pahare cu formă ușor de identificat trebuie fie svelte și înalte pentru a menține bulele în cupă. Deoarece forma permite perlarea vinului spumant cât mai mult timp, ne putem bucura timp îndelungat de aromele și efervescența acestuia. Paharele de vin spumant sunt nelipsite de la evenimente. recomandăm investiți într-un set pentru vinuri spumante pe care le veți folosi cu drag la aniversări, zile de naștere și sărbători.

Tirbușon

Tirbușonul este un instrument indispensabil iubitorilor de vinuri. Acest accesoriu facilitează deschiderea sticlelor de vin și variază de la dimensiuni mici și mari, cu forme diverse. De la forme clasice la forme inedite, tirbușonul se află în toate casele românilor iubitori de vinuri. 

Deși nu se știe sigur cum și când a apărut tirbușonul, se presupune că acesta a evoluat ca parte dintr-o unealtă pentru arme. Cu toate acestea, în 1795 a apărut primul patent pentru tirbușon în Marea Britanie. De atunci, tirbușonul a fost produs în diverse forme și modele, de la cel mai clasic în formă de T până la cel mai modern și anume tirbușonul electric. Mai mult de atât, tirbusoanele pot fi personalizate, ceea ce le face cadoul perfect pentru iubitorii de vin.

accesorii vin

accesorii vin

Frapieră

Frapierele au apărut ca o necesitate pentru menținerea vinurilor la temperaturi scăzute. Acestea vin în dimensiuni diverse și sunt concepute pentru o sticlă de vin sau mai multe. Se produc din diverse materiale precum sticlă, metal și plastic, și se pot alege forme multiple, în funcție de evenimentul sau ocazia pentru care aveți nevoie. 

Deși se folosesc de obicei în domeniul Horeca, nu este neașteptat să găsim frapiere și în casele iubitorilor de vin. În sezonul estival mai ales, aceste frapiere sunt binevenite mai ales dacă alegeți să organizați petreceri sau să sărbătoriți evenimente cu sticle de vin deoarece se umplu cu gheață. De asemenea, există set vinuri cadou care pot conține o sticlă de vin și o frapieră pe care le puteți oferi celor dragi cu încredere.

Decantor

Cramele de vinuri vă sfătuiesc să investiți într-un decantor de calitate pentru savurarea vinurilor, în special a celor roșii. Toate vinurile pot beneficia de procesul de decantare, cu precădere cele roșii, tinere și cu taninuri puternice. Procesul de decantare presupune turnarea vinului într-un vas special din sticlă (decantor) și lăsat la “respirat” aproximativ jumătate de oră, în funcție de vin. 

Probabil vă întrebați de ce este nevoie utilizăm un decantor? Răspunsul este unul practic; prin decantare, vinurile lasă în sticlă sedimentele depuse în sticlă și sunt aerate pentru a-și dezvălui adevăratul potențial celor care le degustă. Prin aerare și decantare, aromele vinului se intensifică, taninurile se înmoaie iar iubitorii de vinuri descoperă toate gusturile prezente în paharul de vin. 

Cutii din lemn pentru sticlele de vin

Cutiile din lemn pentru sticlele de vin au atât rol practic cât și estetic. Dacă alegem să oferim o sticlă de vin cadou, opțiunea cea mai elegantă este să oferim sticla într-o cutie de lemn personalizată de la crama producătoare. Cutia va arăta mult mai bine decât clasică pungă de cadouri sau alte ambalaje care nu vor putea fi refolosite. O cutie de lemn va fi păstrată amintire și va permite celui care primește cadoul să expună sticlă la vedere. 

Un alt rol al cutiei este acela de a menține sticla de vin în siguranță, fie că vorbim de transport sau păstrare. Ținută în cutia de lemn, sticlă de vin nu va intra în contact cu lumina și va imita cât de cât, condițiile unei pivnițe de vinuri. Astfel, vinul va putea fi păstrat în siguranță, pentru mai mult timp.  

Dop pentru vinul spumant

Când vine vorba de vinul spumant sau șampanie, toți experții recomandă ca sticla să fie savurată în întregime pe loc. Vinul spumant se servește la temperaturi scăzute și se degustă de îndată ce sticlă a fost deschisă. Cu toate acestea, există și cazuri în care avem nevoie să păstrăm vinul spumant proaspăt pentru mai mult timp iar în acest caz, un dop special este bine de avut la îndemână. 

Dopul pentru vinul spumant este unul din cele mai utile accesorii pentru iubitorii de vin. Acest dop universal, realizat ori din plastic, ori o combinație între plastic și metal, ajută la resigilarea sticlei și menținerea vinului spumant proaspăt. La redeschidere, vinul își păstrează în continuare calitățile iar voi vă puteți bucura în continuare de frumoasele bule din pahar. Acesta are o utilizare simplă, se așează pur și simplu pe gura sticlei și produce efectul de vid. De asemenea, este portabil și poate fi transportat oriunde, chiar și în vacanță.

accesorii vin

accesorii vin

Cum alegi accesoriile potrivite pentru un iubitor de vin?

  • Prioritizam calitatea

Dacă oferim cadouri pentru iubitorii de vin, atunci accesoriile trebuie să fie neapărat de calitate. Un set de pahare din sticlă clară și subțire va impresiona orice iubitor de vinuri sau o frapieră personalizată va fi cu siguranță, ținută la loc de cinste. Accesoriile de calitate vor fi durabile și vor putea fi folosite la orice ocazie, cu plăcere. 

În cazul în care cunoașteți gusturile și preferințele persoanei în cauză, ritualul cadoului va deveni mai special. Veți putea alege accesoriile ținând cont de material, culoare, design, dimensiune și alte specificații. Prin urmare, cadoul va fi unul mult apreciat.

  • Ținem cont de aspectul practic

Atunci când facem un cadou iubitorilor de vinuri, este important să fim practici. În primul rând, trebuie să aflăm ce accesorii pentru vin se află deja în colecția persoanei pentru care facem cadoul. Poate știm deja ce și-ar dori să primească sau să înlocuiască în colecție. În al doilea rând, ne uităm la design și la modul în care accesoriul s-ar integra în preferințele persoanei. Spre exemplu, dacă avem o persoană care preferă lucrurile clasice, elegante, nu vom putea oferi un tirbușon în culori neon, în design jucăuș. Accesoriile ocupă un rol important în lumea vinului și merită să fie în concordanță cu stilul iubitorului de vinuri.

  • Oferim accesorii personalizate

Numeroase crame din România produc și accesorii pentru iubitorii de vin. Aceste tipuri de accesorii reprezintă cadoul perfect pentru un fan dedicat al cramelor de vinuri. Spre exemplu, admiratorii Cramei Gîrboiu pot savura vinurile preferate cu ajutorul accesoriilor personalizate puse la dispoziție de cramă. Accesoriile personalizate oferă un plus de eleganță experienței vinului și conving oaspeții de pasiunea gazdei cu privire la vinurile bune.

Crama Gîrboiu oferă o varietate de accesorii de calitate cu design modern, la prețuri corecte.  De la pahare Vin Stölzle până la cutii de lemn pentru depozitare vin, crama are o selecție întreagă de inspirație pentru cadouri. Vă invităm să consultați catalogul nostru online de accesorii pentru iubitorii de vin

Accesoriile pentru vin ar trebui să fie indispensabile din casa iubitorilor de vinuri. Sperăm că acest articol să deschidă apetitul pentru cunoașterea mai în detaliu a acestui univers. 

Accesoriile pot fi achiziționate pentru plăcerea personală sau pot fi oferite cadou celor care apreciază vinul. Seturile de vin cadou vin deseori însoțite de astfel de accesorii, lucru care elevează cadoul de la o simplă sticlă de vin la o experiență savuroasă. Voi ce accesorii pentru vin credeți că ați putea alege pe viitor?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *